Tuesday, December 17, 2013

7 Dec until 11 Dec

Hello assalammualaikum ,

biasalah tarikh tersebut saya berangkat dr KL - JB utk luangkan masa dgn Muhammad Edry tersayang .
Pada Hari sabtu 7december 2013 pukul 10.30 pg , dari Terminal bandar tasik selatan saya berangkat sorang-2 pergi ke JB . 

Setiba saya smpai Jb dlm pkul 3 mcm to . mcm biasa la tnggu dia kt uda too lama . haihh kata kejap , tp kejap dye too boleh buad org ilang sbar . pastu dye datang . bila nampak muka dia , terus tak jadi nak marah .  nasib baik la .. senyuman dia manis . Haha .terubat jugak rindu dgn dia .

Hampir seminggu saya habiskan masa dgn awk biy . Saya happy bersama awk .
 Awk layan je karenah saya semua . Awk bawak saya jalan selama 5hari to .  terima kasih dear :)


Maaf gbr ni kecik . suka tngok gbr ni . gbr ni kita ambil dekat pantai Danga Bay .
thanks biy bawa syg pergi situ . tempat situ cantik sgt . tak macam KL . tenang je .


Second pada suatu malam , biy jemput bibiy skali teman syg gi mkn . 
hihi terubat rindu sgt kt Nabila Mohsin ni . dia dah mcm akak kita kt JB ni .
dia dgn Edry la yg pernah jaga saya sewaktu tersedar diri 3hari kt hospital JB :')

Lastly,
Rasa macam kejap je masa berlalu , tapi sebenarnya saya dah lama berada bersama awk .
Disaat terakhir sebelum kita berpisah ,awk hantar saya kt Larkin . saya sedih nak tinggalkan awk .
Nak berjauhan dgn awk lg . tapi nak buad mcm mne kn . tapela . ade masa lg, kita jumpa lg .

Bye JOHOR BAHRU and Hello back KUALA LUMPUR :')



Thanks for reading! ♥

Sunday, December 15, 2013

Hello , im back .

Assalamualaikum semua 

Setelah sekian lama saya tak mengupdate blog saya, finally harini saya update jugak.

Kalau korang nak tahu, saya sekarang sudah menamatkan sem 2 . alhamdulillah semua berjalan lancar . yeahh!
sekarang bermulalah saya cuti sem yg tak seberapa ni . haha 

Cuti sem ni macam biasa la rutin saya makan tidur makan tidur jika tidak keluar rumah . haha . saya bercadang nak cari keje utk tambah duit pocket harian saya , cuma sekarang tnggu org tempat kerja too call diterima masuk ke tak . haihh :/ 
# harap-2 lah salah satu tempat kerja too , ada call suruh masuk kerja :)
 
Lepas ni bulan 1 saya dah masuk sem bru iaitu sem 3 .  Harap harap semua akan berjalan dengan lancar.
saya berharap juga , results sem 2 yg akan keluar nanti semuanya okay . dapat 2 or 3 pointer keatas pun sudah memadahi kut . lagi pun saya bukannya pandai sangat macam org lain kn .. hihi 
 

lihat muka saya Happy itu ,


bak kata ed  , Sepet . Haha . So what ?

Cepatlah habis diploma. Hmmmmm. Tak sabar rasanya.Lepas ni taktahu nak sambung degree terus or nak kerja dulu. Kalau sambung degree, taknak sambung jauh-jauh .

Emmm okay lah. Im now out of words. Tktahu nak cakap apa lagi.
hihi okay la assalammualaikum semua :)





 

Thanks for reading! ♥

Sunday, August 4, 2013

buad bakal suamiku ..




Pertama sekali, aku bersyukur kerana Allah temukan kita. Aku tahu aku bukanlah wanita terakhir yang kamu ada. Aku tahu ramai lagi wanita diluar sana yang sempurna, yang kamu berusaha untuk mengenalinya. Tapi sekiranya kamu jodohku, kamu memilihku, aku akan berusaha memahami dirimu apabila hidup sebumbung nanti. Dan aku akan cuba menjadi isteri yang taat, solehah, menyanyangimu setiap hembus nafasku, yang dapat menjagamu ketika sakit, dan dapat berkhidmat seumur hidupku sebagai seorang isteri.


Aku juga tahu, aku bukan wanita yang sempurna. Tiada sesiapa pun di dunia ini yang sempurna. Terimalah aku seadanya. Aku yakin yang kamu berpotensi untuk membimbing aku ke jalan yang lebih baik, yang dapat membimbing anak anakku nanti.


Bakal suamiku yang dikasihi,

Sebagai wanita moden, aku tidak akan mengharapkan hantaran beribu-ribu atau berjuta-juta daripadamu. Ikutlah kemampuanmu, aku tidak mahu membebanimu. Kerana hantaran yang murah itu, adalah sebaik-baik wanita. Semasa aku menjadi isteri mu, aku juga tidak mahu wang berlebih-lebihan daripadamu kerana aku punya gaji hasil titik peluhku untuk aku berbelanja memanjakan diriku. Cukuplah sekadar mampu. Kerana aku bukan mengukur kemewahan dan kekayaan itu sebagai pengukur kebahagianku.


Bakal suamiku yang budiman,

Aku juga berharap agar kamu menjaga hubunganmu dengan ibu bapamu, kerana restu ibu bapa itu perlu dalam menjalani hidup di muka bumi ini. Jangan sesekali menyakiti hati mereka, dan senantiasalah mencari redha mereka kerana sekiranya ibu bapa redha, TUHAN juga akan merestui perjalanan kita. Sama jugalah dengan perhubungan kamu dengan ibu ku. Janganlah kerana aku sudah sah milikmu, kamu ketepikan mereka. Sesungguhnya kerana merekalah aku membesar dengan sempurna. Berterima kasihlah kerana mereka tabah dan sabar mendidik aku, sehingga dewasa begini. Aku juga akan membalas budimu dengan melayan ibu bapamu dengan baik sebagaimana tanggungjawabku terhadap ibu ku sendiri. Sesungguhnya wajib ke atas kita untuk menghormati mertua sebagaimana ibu bapa sendiri.



Bakal pemimpinku sayang,


 Aku adalah rusukmu yang bengkok, maka luruskanlah aku dengan kasih sayang. Aku tidak diciptakan dari kaki untuk dialasi, bukan dari kepala untuk dijunjung, tapi dekat di bahu untuk dilindungi, dekat pula di hati untuk dikasihi. Maka kasihilah aku seadanya, selagi layak aku dikasihi.








Thanks for reading! ♥

Wednesday, June 12, 2013

 

I’m giving you a piece of my heart , To remind you that I’m always here for you , No matter how far apart we may be ..


ASSALAMUALAIKUM :)

Alhamdulillah , bersyukur kepada yg Maha Berkuasa kerana mepertemukan dan memberi peluang utk berjumpa Muhamad Edry Saifullah pada 30 May 2013 , khamis malam :) ....

Awk Ed, awk nak thu tak , dah lama saya tggu saat dan detik ini . Akhirnya dgn izin Nya, akhir kita jumpa .
terima kasih ya ALLAH . Pada malam to , awk jmput sya dkt stesen bas larkin . pada mula-2 nk jmpe awk too hati saya da mula berdebar-debar . mcm-2 perasaan yg ade dlm fikiran . setelah smpai , saya pun call awk . awk mencari saya mcm search google . HAHA  awk dan saya  punya mencari , akhirnya kedua jumpa kt sebelah kedai jual buah .

first time jumpa awk too , atototo comelnya awk senyum biy . kecik rupanya orgnya pakwe saya ni . 
awk yg tolong bawakkan barang-2 saya . terima kasih awk . pastu awk pun bawak saya pergi dkt area larkin too , utk mkn . time too saya mkn sebelah awk . hihi malunya . da la ditemani jugak member awk .
selepas jer mkn , awk dgn member awk pun hantar saya ke rumah bestie saya , Nabila ( bibiy ) kt Perling malam itu . btw thanks bibiy sebab sudi kasi tumpang stay rumah bibiy . so malam to saya pun stay menginap rumah bibiy :)

Keesokkan harinya , lps sembahyg jumaat sepatutnya awk jmput saya . tp kereta kawan awk buad hal . tayar pacit . kesian pulak . bg tanak nyusahkan , terpaksa naik teksi pergi rumah awk . smpai jer rumah awk, awk bayarkan teksi yg saya naik to . then kita lepak rumah awk , tngok tv sama-2 , tngok cartoon sama-2 .
awk mcm budak-2 biy .. hihi pada petangnya pulak , kita pergi pasar malam area kawasan rumah awk .
time dekat pasar malam too , banyak sangat makanan yg tak pernah nampak kt KL . ianya hanya ade di JB jer . lps kita da bli banyak makanan , saya rasa da mcm pergi bazar ramadan jer . Hahah . then kita balik rumah . masa dekat pasar malam tadi to awk ade bli " Nasi Ambeng " entah betul ke tak ejaan dye ni . haha
nasi too seriussly saya tak pernah mkn . wahh . rupanya sedap juga kn ? thanks awk blikan :) lps too , kita makan sama-2 kt rumah awk kn biy .

Pada hari sabtu  pagi-2 awk da keluar belikan sarapan pagi untuk saya . awk belikan nasi lemak untuk saya . terima kasih biy . lepas too kita sarapan . lepas kita sambung tngok tv . awk sambung tngok cartoon awk too cerita ogy and cockroach . saya tengok jer perangai awk too yg kadang-2 macam budak-2 to . comel jer tngok . Dalam pukul 2 ptg awk bawak saya pergi jalan-2 JB . bestnya ! awwesome biy . semasa berjalan-jalan dgn awk , awk sentiasa ukirkan senyuman diwajah saya . kita tngok movie . kita makan mcd .
then kita jln-2  dkt bandar :) saya rasa seronok sangat . thanks biy , bawak saya jalan-2 . 

Pada mlmnya pula , kita pulang ke rumah dengan member awk . then kita layan bola pula kt rumah . time to,
JDT lawan pahang . awk nampak lincah tngok bola time to . macam awk melebih dari dlm tv to . Hahah . ape-2 pun JDT menang kn biy ! yeah ! saya happy untuk awk biy . JDT dapat pergi final  . yahoo ! nanti final , kita pergi sama-2 kt stadium ye biy :) selepas habis tengok bola , awk ajak saya pergi makan dgn member awk to . then kita pergi makan kt restoran to . lalu kita order . awk dgn member awk cuma minum jer . then awk suruh saya makan . saya taktau ape nak order . saya order jer nasi paprik .

time saya makan nasi paprik tersebut , something happen to me . hanya org-2 disitu yg nampak dan awk . saya pengsan tibe-2 dan tidak sedarkan diri kt restoran tersebut . selepas itu , saya tidak tahu ape yg terjadi dekat saya . semasa saya sedar to , saya bangun-2 jer saya tngok saya kt hospital . dengan awk ade dkt situ and nabilah . awk pun ckp ngn saya , saya tak sedarkan diri 2hari . Ya Allah , lamanya saya pengsan . nasib baik awk ade biy . thanks dukung saya bawak saya pergi hospital dan jaga saya . terima kasih banyak-2 . selain itu , semasa saya sedar to saya ade ternampak awk update status kt FB pasal saya . masa saya baca to , saya pun sedih . saya menyusahkan awk pulak kn biy . tiba-2 Allah nak bagi ujian sebegini untuk kita .
maafkan saya ye biy :'(

Awaklah penyelamat saya kita saya jadi begini . terima kasih banyak-2 biy . 



Your mine Hero

  
 



Thanks for reading! ♥

Tuesday, May 14, 2013

2 Month , Allhamdulillah ♥




Assalammualaikum ,

        alhamdulillah , start on 12 May 2013 our relationship allready 2 Month my dear . ya ALLAH bru 2 bulan kita couple kn biy ? saya rasa mcm da lama jer couple dgn awk biy . 
        Sejak 2bulan ni , macam kita lalui kn biy . kita ade jer nk gaduh kn . tp kita baik blk . tp awk slalu minta maaf , then nk ungkit kesalahan awk yg lps-2 to . awk dgr sini ye , saya tak pernah egad pun salah-2 awk yg lepas too . saya da lama maafkan awk . Saya sangat sayangkan awk , Edry
         Awk , mlm sbtu lps too awk ade ckp ,"syg esok-3 . tp syg jauh :( " sabar la wahai hubby ku . kita thu skrg kita berjauhan . Allah itu sedang menguji perhubungan cinta kita sejauh mne dan sekuat mana . saya harap awk bersabar okay biy . Suatu hari nnti , kita akan disatukn juga . In Shaa ALLAH .
just remember , allways pray to ALLAH for our relationship 


biy , saya rindukan awk sangat-3 ! :(
i miss all moments with you .
walaupun kita tak mampu jumpa face to face , sebab syg phm dgn keadaan kita .
because we far . 

Dear Edry :)
        saya rindu nk buad aktiviti dlu yg kita buad . dulu kita selalu OnThePhone tiap malam kn ? awk tak pernah miss call saya . then tiap-2 malam , kita mesti Skype kn ? awk tngok saya , dan saya tngok awk yg comel to :) 
rindu tngok muka awk dan senyuman awk yg manis to . tiap skype  , awk  temankan saya tydo kn ? kekadang too kita tydo sama2 dgn lappy . . hihi . miss you biy . then awk selalu nyanyi utk saya .
ya ALLAH , itulah yg pling saya rindu . nynyian awk , gurauan senda awk , awk suka buli saya, senyuman awk too.

        tp kita da tak mcm dlu , awk dah busy kerja . Saya pula , da sambung study . Ya ALLAH , saya sedih biy .
saya hanya mampu berdoa yg terbaik kepada Yg Maha Esa .

       awk , saya harap sangat jgn tnggalkn saya ye ataupun jgn minta saya lepaskan awk . saya tak sanggup .
sebab saya sayangkan awk . awk da mcm sebahagian dr hidup saya selain family saya . saya tanak kehilangan awk . saya nak awk selalu bersama saya . awk lah yg bnyk bg semangat utk saya teruskn kehidupan ni . sejak dr mula kenal smpai sekarang , awk snggup lyn mcm-2 kerenah , telatah dan bermcm-2 perangai saya . terima kasih jd teman hidup saya smpai kini . thanks for everything okay .
saya harap hubungan kita dpt kekal lama in shaa ALLAH .

Remember thats what i allways said to you :
No matter what , i allways be there for you , and I allways LOVE you Biy


 Fyra


Thanks for reading! ♥

Sunday, April 14, 2013

New Nephew ♥



Assalammualaikum ,

Syukur alhamdulillah kepada ilahi , lahir lagi seorang makhluk ALLAH swt di dlm ahli keluargaku dibumi ini . sungguh indah dan sepurna ciptaan Yang Maha Berkuasa .  
Aku sangat bersyukur sangat atas nikmat yg Engkau kurniakan ia utk keluarga ku .


ceritanya bermula pada pagi tadi . .

mama kejutkan saya dr tidur, beliau mengatakan kak yah ku sudah bersalin . Alhamdulillah .  semua nya ok :)
 jadi kami sekeluarga pun ingin bersiap-siap ingin melawat akak and baby pastu  bawak balik rumah . kira-2 dalam pukul 1 ptg , kita org sekeluarga pergi ke Hospital Bersalin Kuala Lumpur . apabila sampai , saya trus pergi kt katil kakak . akak sedang ngendong (dukung) baby . comel sangat baby yg bru dilahirkan semalam kira-2 pukul 11 stgh mlm .

mukanya bulat , chabby , pipi tembam , muka kemerahan , mulut kecik jer . comel sangat ! geram sangat tngok baby td ! tp malangnya dpt tngok sekejap , sebab kena balik hostel dimana tempat belajar saya skrg .

Baby ,
tggu ehy nnti , tggu kepulangan acu sbtu ni balik rumah . acu rindu lorr . nnti kte main sama2 ok . 
loveyou my new  nephew  








 
 

Thanks for reading! ♥

Friday, April 12, 2013





Assalammualaikum ,


Alhamdulillah syukur da sebulan hubungan kita kn awk . saya harap ia akan kekal sehingga diijab kabul dan sehingga akhir hayat . In Shaa ALLAH .. rasanya sekejap sangat sebulan berlalu . sudah bermacam-2 kita lalui bersama . walaupun dlm sebulan ni 9kali kita bergduh , mcm cat dog , kita cpt berbaik . selain itu , bermacam-2 jugak masalah yg dtg , kita laluinya bersama kan biy ? terima kasih ye :)

12 March 1213 , awk yg melamar saya jd bakal isteri awk suatu hari nnti . In Shaa ALLAH . tunggu keizinan dr yg Maha Esa . harap ALLAH satukan kita bersama nnti .


Dear Muhamad Edry Bin Saifullah

Jujur dari hati saya , saya sayangkan awk sepenuh hati saya biy . terima kasih sebab terima saya ape adenya saya , dengan tidak sesepurnanya saya seperti org lain . 
terima kasih sebab selalu ada dgn saya ketika saya perlukan :)
terima kasih atas nasihat yg selalu awk membebel dkt saya too , dan saya akan jadi kuat utk melawat penyakit saya :)
terima kasih selalu caring dan selalu ambil berat tentang saya :)
terima kasih kerana awk tidak pernah rasa muak melayan karenah saya yg agak melampau ni kekadang :)
terima kasih atas masa , kasih sayang yg awk berikan utk saya walaupun jarak memisahkan kita berjauhan :)
terima kasih atas selama ini . saya sangat hargainya

Saya harap awk jgn tinggalkan saya ye , saya tanak kehilangan awk Biy :')
coz i really Love you   Muhamad Edry Bin Saifullah
 Happy Annivesary my DEAR 



 
























Thanks for reading! ♥

Thursday, April 11, 2013

Hari yg sangat Memenatkan ! :/




Assalammualaikum ,


Sejak saya masuk study balik ni , bru saya rasa kepenatannya teramat sangat . condition penyakit saya pun kurang stabil :(  Ya ALLAH , tolong berikan aku kekuatan utk lalui semua ni . Berikankan kesihatan terhadap diriku . Aamiinn ya rabal a'lamin .

 Alhamdulillah syukur sejak 4hari saya msukk ke college , saya dpt laluinya sendiri . bru saya dpt rasa kesusahan hidup tanpa bantuan ibu bapa .

tapi belajar hidup berdikari , susah . tp kita kena berusaha . smpai bila kita nak bergantung pada ibu bapa kn?  kalau anda semua boleh buad , takan saya tak boleh buad pulak kn ? hihi . 

Hidup as students , memang memenatkan . timetable yg pack . semua kena ikut masa . pergi class ptg , balik pun pukul 6 , kena jalan kaki lagi , memang penat . too  bila da smpai jer rumah , belum sempat ape-2 lagi , terus pengsan . memang penat . rupa saya pun jd mcm kt gbr diatas too . hihi comelkn kucing too :p

betul jugak ckp si dhia too kt saya slama ni . memang ptutla dhia balik jer class , tydo trus . kesiannya .

tp 1 jer masalah skrg, tempat blajar kita jauh dr tempat tinggal yg college bg . kekadang too , saya jalan kaki smpai ke college . kalau macam ni lahh setiap hari , memang pengsan lahh . huhu . tapela . nnti saya nak cuba jmpe miss jenny too , nak minta tuka hostel yg dkt sikit dr college . klau lama-2 mcm ni , sakit la .  
harap-2 permohonan too diterima .












 

Thanks for reading! ♥

Tuesday, April 9, 2013


Assalammualaikum ,

 harini macam-2 sangat berlaku kn ? awk update status pun , bukan-2 . hhm tak suka sebenarnya saya tngok awk mcm ni . awk buad jiwa saya terganggu harini . 

Awk , semalam kita okay kan awk . takde gaduh-2 . happy jer . mesra jer kita . walaupun kita jauh , saya rasa sentiasa dekat jer dgn awk . 

tp kenapa harini banyak masalah datang ? 

too lahh  btula org dulu-2 kata ," kita jangan nak happy-2 sangat , nnti akan ade masalah mendatang ". tngok harini , mcm-2 pulak masalah datang .

Awk , kenapa awk selalu taknak Honest dgn saya ? kenapa ? awk skrg banyak nak berahsia dgn saya . dulu time mula-2 awk janji akan Jujur dgn saya  . tp kenapa skrg da mcm lain . ape-2 saya tanya , awk mcm tanak bg thu . awk ashit-2 cakap: "takde ape-2 lah" . itu jer ashit awk ckp . hmm

then harini , kenapa ExGirlfriend awk to nak cari awk balik ? nasib awk nak cerita sebenarnya ape yg terjd kt awk . takde saya fkr bukan-2 .

Awk , saya sayang awk . saya cuma nak awk Allways Being Honest with Me :) just thats ! Hope awk phm dan mengerti hati perasaan saya .
 

Thanks for reading! ♥

Sunday, April 7, 2013

L O V E




Assalammualaikum ,






  Muhamad Edry Bin Saifullah

Perkenalan kami amat sikat sangat . Saya kenal awk dalam bbm . Kenal tak sampai 1 hari , da mula rapat . Saya egad lagi cara awk yg tegur saya . Dgn status awk psl LIPAS too , tak pernah lupa . heheh awk lawak .

then  haritu awk ajak kita OTP , sebab awk kata awk bosan kn ? so saya bg numbe saya . time mula-2 awk call too , memang saya tak kenal . saya ashit tnye awk kn , ni numbe spe . then awk ckp , " td jumpe simkad ni kt mne entah , ade credit pulak simkad ni , so saya call lah ." ( mula dah awk ngarot-2) saya layan jer kerenah awk . kita borak-2 lama pulak too . lebih 1 jam kut . seronok sgt bebual ngn awk . dr situ kita da mula rapat . sejak dr too awk lahh selalu contct saya .

Ada suatu malam to , awk tnye saya dkt bbm :" ade skype tak ? " saya kata ade . then saya bg skype saya . awk pun add . 
then kte pun mula skype ( see each other from skype ) . comel muka awk . heheh Saya suka tngok awk senyum .  lama jugak kita skype . mcm-2 kerenah telatah awk kt skype . Awk seorng peramah , ceria , suka buad lawak and suka nynyi .

Pada 12 March 2013 tgh malam awk OnThePhone dgn saya . Dari pada tarikh tersebut awk tibe-2 meluahkan perasaan awk dkt saya . ( Ia memang terlalu awal bagi saya utk percaya kata-2 awk )

Saya pernah cakap dgn awk , kita kan baru jer kenal . awk suka main-2 jer ni . tp malam too yg awk call too, seriusslly tak sangka awk ckp mcm too kat saya . Pada malam itu , saya cuba kuatkan hati , saya cuba utk terima awk dihati saya   ♥ 

Pada tarikh tersebut awk melamar saya jadi Girlfriend awk .


 Dear Awk ,

Saya terima awk dgn hati terbuka . Saya terima awk seadanya . Walaupun saya tersesepurna macam org lain , saya harap awk dapat terima saya seadanya . Saya akan cuba menyayangi awk sepenuh hati saya . Walaupun kekadang saya rasa saya kurang layak utk awk , dan bnyk lagi perempuan yg lebih baik dr saya . maafkan saya yee awk , saya suka fikir bukan-2 . Lagi 1 , saya akan Setia dgn awk sehingga hujung nyawa ♥  In Shaa Allah .

 Awk jangan pernah tinggalkan saya yee ? saya sayangkan awk . sayang sangat ! saya pun tatau nak ckp mcm mne . tp hati ini jer thu bagaimana saya sayangkan awk .


 I will pray the best for our relationship . and I hope that no matter what happens, we can go through together ...




                                                                                                          LOVEyou Muhamad Edry Bin Saifullah

Thanks for reading! ♥

Sila click disini okay :)